GÜNCEL
ARAMA MOTORU

Web'de Ara Site içinde Ara
 
Forum sözleşmesi


E-posta: Şifre: Şifre Hatırlat | Üye Ol

KONUYU AÇAN: Lahdo 85.105.60.1***
3.04.2007 07:13:42
Konu: Borsowmo ya Cevap
Sevgili Kardeşim. Eleştirilerine kısmen katılıyorum. Üniversite eğitimi almamış din adamlarından söz ediyorsun. Mardin Metoropiltimiz Üniversite eğitimi aldı. Ona danışılmasını isterdim. Bu bağlamda istanbul cemaatinin de katkısı olabilirdi. Rönesans hareketinden söz ediyorsun sana katılmamak elde değil. Ancak unuttuğun bir şey var. Rönesans hareketi bir halk hareketi idi. ESU Midyat taki cemaati bile ikna edebilmiş değil. Benim bakış açım birilk ve beraberliktir. ESU başkasının karasularına girince nezaket kuralları gereği bazen de ödün vererek birlik berarberliği sağlamalıdır. Müslümanlar sempozyuma da 1 Nisan a da ilgi göstermedi Süryanileri boş verin iki parça oldular diyorlar. Lütfen bunu da dikkate alın.
 
Kimden: suryoyo  85.99.31.24***
3.04.2007 10:52:16
Cevap: ahunone
Mardin metropoliti hazır bulunmuştu.Turabdin metropolitinin de programın içinde yer almasını istendi.ama gelmedi.Cemaati ikna etmeye gelince...Orad işler bildiğin gibi değil Süryaniler de de aşiret vardır oralarda Aşiret REisleri hayır dedi mi hayır dır.Kaldı ki Kürt aşiretleri de bu işe koymuşlardı....öncelikle lütfen araştırın
 
Kimden: KefoDuAthro  81.215.123.***
3.04.2007 11:33:39
Cevap: Borsowmo ya Cevap
Benim bildigim kadarıyla kilise heyeti demokratik bir sekilde halk tarafından seciliyor. Halk da sectigi heyete saygı gostermesi gayet normal birseydir.Laf olsun diye onları secmiyor. Yoksa Sadam Midyat ta geldi de bizim mi haberimiz yok.
 
Kimden: Barsawmo  85.102.202.***
4.04.2007 01:03:06
Cevap: Barsowmo ya Cevap
Öncelikle cevap veren arkadaşların düzeyli ve saygılı cevaplarından dolayı onlara müteşekkir olduğumu bildirmeliyim. Bu şekilde düzeyli tartışmalar yapabilirsek ki yapıyoruz sağlıklı neticelere varabiliriz.

Turabdin metropoliti bu sempozyumda kendisine danışılmadığını ve fikri alınmadığını ileri sürerek sempozyumu ve 1 nisan kutlamalarını veto etmiştir. Kendisine bu tavrından dolayı saygı duyarım ama benim bu tavrı eleştirme hakkım vardır. Ama asıl eleştirilecek olan şey Turabdin Metropolitinin verdiği tepkiden çekinerek sempozyuma geleceğini bildiren ama sonra vazgeçen anlı şanlı isveç süryani milletvekili Yılmaz Kerimo dur. Demek ki medeni bir ülkenin parlamenteri de olsak işin içine ince hesaplar girince hemen eski hallerimize rucu ediyoruz. Bende bir Süryani olarak bu tavrı sergileyen milletvekili sayın Kerimo nun tavrını ayıplıyorum.

Mardin ve Diyarbakır metropoliti Sayın Saliba Özmen de Turabdin metropoliti gibi alınganlık yapıp sempozyuma katılmayabilirdi çünkü ona da danışılmamıştı. Ama o olgun bir tavır göstererek sempozyuma geldi. Sempozyumu düzenleyenlere bana danışmadınız ben size küstüm gelmiyorum diyerek çocukça bir tepki göstermedi. Kocaman bir alkışı burdan sayın Metropolite gönderiyorum. Bu toplumun bir adım ileri gidebilmesi için çocukça tepkilere değil olgun bakışlı insanlara ihtiyacı vardır; Herşeye engel çıkartaran din adamı ve yöneticilere değil.

Gelelim KefoDuathro arkadaşımızın demokratik olarak seçildiğini iddia ettiği heyetlere. Bu son zamanlarda duyduğum en komk laflardan biri. Seçimlere tek listenin girmesi demokrasi midir? Bu olsa olsa diktatoryal bir seçimdir (Saddam bunu gayet iyi yapardı maşallah biz süryanilerin de ondan aşağı kalır tarafı yok). Seçimlere faraza bu listenin dışında girmeye teşebbüs edenler zaten baştan kırmızı çarpıyı yerler ve bu listeye girmeleri imkanları yoktur. Ben istanbul da ve Midyat ta böyle çok demokratik seçimler gördüm. Bize bunu demokrasi diye yutturmayın lütfen. Midyat ve İstanbul farklı düşünenlere tahammül edebiliyor mu onları oluşturdukları sistemin içinde yer veriyorlar mı bana ondan haber verin. Eğer bu yoksa bahsettiğiniz yönetimin adı faşizm olur KeforDuathro.

Bir zamanlar bu ülkeyi yöneten Demokrat partili bir mebus basına verdiği demeçte bu insanlar isterlerse odunu seçer başımıza getirirler diye güzel bir demokrasi tarifi yapmıştı. Bu süryani arkadaşımız da bu mebusun görüşlerinden etkilenmiş olmalı ki bizlere her zaman toplumu idare edenlerce dayatılan isimlerin seçilmesini bize demokrasi diye yutturmaya çalışıyorlar. Kusura bakmayın ama biz o kadar zeka özürlü değiliz.

Ama çoğunluk biziz, biz ne dersek o olur diorsanız sizin bu demokrasi anlayışınıza katılamam. Demokrasi farklı olana tahammül etmek ve onun düşüncelerine de saygı duymaktır. Midyat ve İstanbul da geçerli olmayan demokrasi bir gün gelir size de lazım olur unutmayın

saygılarımla
barsawmo
 
Kimden: KefoDuathro  85.96.106.1***
4.04.2007 04:13:12
Cevap: Borsowmo ya Cevap

Sen bu gidişle 2.sayfo yaptıklarını da iddaa edersin.Binde bir şansın olduğunu bilseydin hiç düşünmeden adaylığını koyardın.Geçen seçimlere adaylığını koydun da ne oldu. Kaldı ki 4 yıl içinde sizi tanıyanlar çoğaldı.Onun için şansınızın olmadığını biliyordunuz.Çunku dediğiniz gibi zeka özürü değilsiniz.
 
Kimden: Barsawmo  85.96.212.1***
4.04.2007 04:32:32
Cevap: Borsowmo ya Cevap
Sayın KefoDuathro,

Ağzımdan çıkmayan lafları bana mal etmeye çalışarak şark kurnazlığı yapmaya çalışıyorsunuz. Merak etme bir şeyi iddia edersem o lafımın arkasında sonuna kadar dururum. Demokrasi olarak adlandırdığınız o yalancı yönetim kurullarında hiç görev almayı düşünmedim aklıma bile getirmedim. İçinde demokrasinin d sinden anlamayanların dolu olduğu bir kurul içerisinde görev almayı kendime yediremem. O bahsettiğiniz kurula ancak belli yerlerden icazet alan insanlar bindirilmiş kıtaların oyları ile seçilirler. Sizin gibi kurnazlar da bunu demokrasi olarak adlandırır. Ben bu yalan demokrasi oyunu içinde olmam ve olmayacağım, seçilme şansımın yüzde yüz olacağına inansam bile. Siz ancak demokrasi olarak adlandırdığınız bu kurmaca oyun içerisinde iktidarınızın keyfini sürer ve bir güce sahip olmanın kavgasını yapmak istersiniz. Ben sizin gibilerle aynı gemiye binemem maalesef. Ben kendi şahsi çıkarlarımı bir toplumun şahsi çıkarları üstünde tutmam çünkü..Ha birde şunu unutmadan söyleyeyim ben Midyat çevresinde yaşayan bir insan değilim. Beni başkaları ile karıştırmış olmayasınız:) Ama demokrasi oyununuz her yerde aynı merak etmeyin. Sizin bu düşünceleriniz bizlere bir arpa boyu yol aldırtmaz. Siz ancak arpalıklarınızı doldurursunuz bu gidişle. Sizlere iyi yalancı demokrasiler

saygılarımla
barsawmo
 
Kimden: KefoDuathro  81.215.123.***
4.04.2007 09:13:12
Cevap: Borsowmo ya Cevap
Sen ne anlatmak istiyorsun? Kilise heyeti halkın seçimiyle seçilmiyor mu? Geçen seçimler de sizinkilerde katılmadı mı? Bu seçimler binde bir şansınız olduğunu düşünseydiniz gene katılmayacakmıydınız? Eğer demokrasiyi; seçilen partilerin senin gibileri alıp kendilerine lider yapmak oldugunu sanıyorsan daha cok beklersin.Bide nerde oldugunu soyleme biz cok iyi biliyoruz.
 
Kimden: Barsawmo  88.234.87.3***
4.04.2007 13:23:26
Cevap: Borsowmo ya Cevap
Benim söylediklerimin hiç birini anlamayan bir adama ben anlatayım ki...Sen bildiğini okumaya devam eden KefoDuathro sana başarılar...
 
Kimden: kore  84.73.147.6***
6.04.2007 08:19:37
Cevap: Borsowmo ya Cevap
ARKADASLAR. bu nebicim on yargilariniz. ziz kimin kimine boyle onerileri yazib kimse anlamiyor. eyer kilise meclisini bize bir parlamento yapip mal edeceksiniz yaniliyorsunuz . eyer kendi sahsiyetiniz miletimizin liderleriyseniz buyrun kendinizi sanli miletimize soyleyin . anladigim bunlardan hic haberiniz yoktur. gelelim yok efendim boyle yok efendim soyle bunlari artik kimse yemiyor . eyer miletimizin geleceyi icin bir seyler yapmak istiyorsaniz buyrun yapilacak cok isler vardir bunuda iyi bilen insanlarsiniz.tahminimca? SAYGILAR
 
CEVAP YAZ - Onaylı Üyelik Gerektirir
isim:
konu:
cevap:
   

   


© Copyright 2008 www.suryaniler.com
tasarım: Web Tasarım