HABERLER
Haber Arşivi
1.Uluslararası Turabdin Sempzoyumu Yapılıyor

Yazarımız Yusuf Beğtaş'a Onur Ödülü

Süryaniler Mor Gabriel'de Buluştu

Site Yazarımızın Kitap İmzalama Etkinliği

Hakkari'de Kiliseyi Temizleyip İbadet Yaptılar

Kaçırılan Çiftin Köyündeki Kiliseye Saldırı

Diril Ailesi: Ciddi Bir Arama Çalışması Yapılmadı

Süryanilerden Diril Cinayetine Tepki: Av Değiliz

Süryani Kurumlarından Diril Çifti İçin Mektup

Süryaniler Kültürlerinin Kaybolmasından Endişeli

Yoksulların Doktorunu COVİD-19 Nedeniyle Kaybettik

Şimuni Diril Son Yolculuğuna Uğurlandı

70 Gün Sonra Gelen Acı Haber

Türkiye'de Yaşayan Süryaniler Tedirgin

Kayıp Çiftin Kaçırılmalarından Şüpheleniliyor

geri | | ileri
 
 
/ SON ERMENİ'YE SÜRYANİ KİLİSESİNDE VEDA

DİYARBAKIR'da kalan son Ermeni vatandaşlardan biri olan ve 23 Haziran günü yaşamını yitiren 87 yaşındaki Bayzar Alata için 25 Haziran günü Ermeni kilisesinde değil, yıllardır yaşadığı Süryani Meryem Ana Kilisesi'nde tören düzenlendi. Çok sayıda kişinin katıldığı kilisedeki törenden sonra Alata'nın cenazesi Ermeni mezarlığında toprağa verildi.

Diyarbakır'da bilinen son Ermeni vatandaşlardan biri olan ve dini nikahla yaşadığı eşi Sarkis (Sıtkı) Eken ile 60 yıl sonra geçen ay kilisede resmi nikah kıyan Bayzar Alata dün yaşamını yitirdi. Bayzar Alata, için 21 yıldır yaşadığı Süryani Meryem Ana Kilisesi'nde tören yapıldı. Törene, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı, Sur Belediye Başkanı Seyit Narin, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Buradaki törende konuşan Kilise Papazı Yusuf Akbulut, Bayzar Alata'nın barşın simgesi olduğunu belirterek, "Din, dil, ırk farkı gözetmeden herkese aynı sevgi ve saygıyı beslerdi. Kimseyi kırmazdı. 21 yıldır kilisede birlikte yaşadığımızdan kimseyi incittiğini görmedim" dedi.

Kilisede yapılan törende Bayzar Alata'nın 60 yıl sonra resmi nikah kıydığı eşi Sarkis Sıtkı Eren de hazır bulunurken, bazı yakınları gözyaşlarını tutamadı. Kilisedeki cenaza töreninden sonra Bayzar Alata, Diyarbakır'daki Ermeni mezarlığında defnedildi.

Papaz Yusuf Akbulut, Alata'nın uzun yıllardır Süryani kilisesinde yaşadığını bu nedenle resmi nikahını kıydığı Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nde değil, cenaze törenini Süryani Meryem Ana Kilisesi'nde yaptıklarını söyledi.

Kaynak: Ferit ASLAN/ DİYARBAKIR, (DHA) ; Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2014

 
   

   


© Copyright 2008 www.suryaniler.com
tasarım: Web Tasarım