HABERLER
Haber Arşivi
1.Uluslararası Turabdin Sempzoyumu Yapılıyor

Yazarımız Yusuf Beğtaş'a Onur Ödülü

Süryaniler Mor Gabriel'de Buluştu

Site Yazarımızın Kitap İmzalama Etkinliği

Hakkari'de Kiliseyi Temizleyip İbadet Yaptılar

Kaçırılan Çiftin Köyündeki Kiliseye Saldırı

Diril Ailesi: Ciddi Bir Arama Çalışması Yapılmadı

Süryanilerden Diril Cinayetine Tepki: Av Değiliz

Süryani Kurumlarından Diril Çifti İçin Mektup

Süryaniler Kültürlerinin Kaybolmasından Endişeli

Yoksulların Doktorunu COVİD-19 Nedeniyle Kaybettik

Şimuni Diril Son Yolculuğuna Uğurlandı

70 Gün Sonra Gelen Acı Haber

Türkiye'de Yaşayan Süryaniler Tedirgin

Kayıp Çiftin Kaçırılmalarından Şüpheleniliyor

geri | | ileri
 
 
/ HABUR'DA SÜRYANİ KİLİSESİNE BOMBALI SALDIRI

Türkiye ve Suriye sınırında bulunan Habur bölgesindeki Süryani Kilisesi, IŞİD militanlarının hedefi oldu. Bölgedeki 81 yıllık Meryem Ana Süryani Kilisesi IŞİD militanlarının düzenlediği bombalı saldırı ile yıkıldı. Uluslararası Süryani Ajansı AINA’nın haberine göre, IŞİD militanları paskalya bayramı olan 5 Nisan sabah saat 09:00 sularında Tel Nasri köyündeki Süryani kilisesini patlayıcılarla yok etti. Ağır tahribata neden olan bombalı saldırının ardından kilise binası kullanılamaz hale geldi.

1934’te inşa edilen Meryem Ana Süryani Kilisesi, 2005’te ise restore edilerek yeniden ibadete açılmıştı. Kiliseye saldırı düzenlendiği haberi Suriye’nin resmi haber ajansı SANA tarafından da doğrulandı. Uluslararası haber ajansları, IŞİD’in Süryani kilisesine düzenlediği bu saldırının Hristiyanların dün kutlamaya başladığı Paskalya Bayramı’na denk gelmesine dikkat çekti. Doğu Ortodoks kiliseleriyle birlikte Paskalya Bayramı’nı 12 Nisan Pazar günü kutlamaya hazırlanan Asuri-Süryani halkının bölgedeki tedirgin bekleyişi sürüyor.

Uluslararası Süryani Ajansı AINA, 23 Şubat’ta Habur nehri çevresindeki Asuri-Süryani köylerine saldıran IŞİD’in 373 kişiyi kaçırdığını daha sonra bunlardan 19 kişiyi serbest bıraktığını ve bölgedeki Tel Goran köyü sakinleri de dahil olmak üzere, kaçırılan Asuri-Süryanilerden hâlâ haber alınamadığını yazdı.

Kaynak: Demokrathaber ; Güncelleme Tarihi: 7 Nisan 2015  

 
   

   


© Copyright 2008 www.suryaniler.com
tasarım: Web Tasarım