mara

             
 
HABERLER
Haber Arşivi
1.Uluslararası Turabdin Sempzoyumu Yapılıyor

Yazarımız Yusuf Beğtaş'a Onur Ödülü

Süryaniler Mor Gabriel'de Buluştu

Site Yazarımızın Kitap İmzalama Etkinliği

Hakkari'de Kiliseyi Temizleyip İbadet Yaptılar

Kaçırılan Çiftin Köyündeki Kiliseye Saldırı

Diril Ailesi: Ciddi Bir Arama Çalışması Yapılmadı

Süryanilerden Diril Cinayetine Tepki: Av Değiliz

Süryani Kurumlarından Diril Çifti İçin Mektup

Süryaniler Kültürlerinin Kaybolmasından Endişeli

Yoksulların Doktorunu COVİD-19 Nedeniyle Kaybettik

Şimuni Diril Son Yolculuğuna Uğurlandı

70 Gün Sonra Gelen Acı Haber

Türkiye'de Yaşayan Süryaniler Tedirgin

Kayıp Çiftin Kaçırılmalarından Şüpheleniliyor

geri | | ileri
 
 
/ DİYARBAKIR VALİLİĞİNDEN YALANLAMA

Sur'da Kilisede silah bulunduğu ile ilgili yalan Haber için Diyarbakır Süryani Kadim Meryem Ana kilisesi Vakıf yönetimi , Mardin Süryani Kadim Vakfı ve Diyarbakır Valiliği bir Açıklama yaptı;

-KAMUOYUNA DUYURU-

Emniyet Güçleri tarafından Sur'daki tarihi binalar içerisinde bulunan mühimmatlar, spor salonunda sergilendiği halde fotomontaj yöntemiyle kilise avlusunda gösterilmiştir. Haberi yapan kuruluş uyarılmış ve yalan haberin düzeltilmesi için gerekli yasal süreç başlatılmıştır. Kamuoyunun sağduyusuna güvenerek bu yalan habere inanmayacağınızı düşünen Süryani Toplumu devlete ve yasalara karşı saygısını korumuştur; bu anlamda herhangi bir amaca Süryani Kadim Kilisesi olarak hizmet edilmeyeceğinin de kamuoyu tarafından bilinmesi gerektiğine inanmaktayız.

Saygılarımızla;

Diyarbakır Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi Vakıf Yönetimi

Basına ve Kamuoyuna

31.01.2016

Dün ve bugün ulusal basında, Diyarbakır Alipaşa Mahallesindeki tarihi Meryemana kilisesinde çok sayıda silah ve mühimmat bulunduğuna ilişkin haberler çıkmıştır. Diyarbakır Meryemana Kilisemizle ilgili yapılan bu haberler tamamen uydurma ve gerçek dışıdır.

Bölgedeki çatışmalardan dolayı can güvenliği nedeniyle kilise papazımız ve ailesi kiliseyi 28.01.2016 tarihinde boşaltıp otele yerleşmiş durumdadır. Evelki gün şahsım, Mardin Kırklar Kilisesi Ruhanisi Gabriel Akyüz ve Diyarbakır Meryemana Kilisisesi Papazı Yusuf Akbulut ile birlikte heyet olarak Diyarbakır Valisi Sayın Hüseyin Aksoy'u ziyaret ederek kilisemizin tarihi hakkında bilgi verdik, korunması yönünde gereken hassasiyetlerin gösterilmesini rica ettik. Basında çıkan bu mesnetsiz haberler nedeniyle Diyarbakır Valisiyle de gereken görüşmeleri yaptık. Diyarbakır Meryemana Kilisesi ile ilgili yapılan bu haberlerin gerçekdışı olduğu Diyarbakır Valisinin de bilgileri dahilindedir.

Çok hassas bir süreçten geçmekteyiz. Bir an önce ülkemize barış ve huzurun gelmesi için herkesin gereken duyarlılığı göstermesini beklemekteyiz.

Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımla

Filüksinos Saliba Özmen

Mardin ve Diyarbakır Süryani Metropoliti

Mardin Süryani Kadim Vakfı heyeti, Kırklar Kilisesi Ruhani reisi Gabriel Akyüz ve Diyarbakır Meryem Ana Kilisesi Papazı Yusuf Akbulut ile heyet olarak Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret ederek Diyarbakır'daki kilisemizin tarihi hakkında bilgi verdik, korunması yönünde gereken hassasiyetlerin gösterilmesi için ricada bulunduk, Tarihi Meryem Ana kilisesinde çok sayıda silah ve mühimmat bulunduğuna ilişkin çıkan haberlerin gerçek dışı olduğunu ve bu haberlerin gerçek dışı olduğu da Diyarbakır Valisinin bilgileri dahilinde olduğunu sayın Vali bey de görüşmemiz esnasında teyid etti. 

Çıkan maksatlı haberlerin Süryanileri derinden üzdüğünü ve çok hassas bir süreçten geçmekte olduğumuzu, bir an önce ülkemize barış ve huzurun gelmesi için herkesin gereken duyarlılığı göstermesini beklediğimizi Mardin Süryani Kadim heyeti olarak sayın Vali beye ilettik. Sayın Vali beyden gördüğümüz ilgi ve yakınlık için çok teşekkür ederiz.

Mardin Süryani Kadim Vakfı

Güncelleme Tarihi: 1 Şubat 2016  

 
   

   


© Copyright 2008 www.suryaniler.com
tasarım: Web Tasarım