HABERLER
Haber Arşivi
1.Uluslararası Turabdin Sempzoyumu Yapılıyor

Yazarımız Yusuf Beğtaş'a Onur Ödülü

Süryaniler Mor Gabriel'de Buluştu

Site Yazarımızın Kitap İmzalama Etkinliği

Hakkari'de Kiliseyi Temizleyip İbadet Yaptılar

Kaçırılan Çiftin Köyündeki Kiliseye Saldırı

Diril Ailesi: Ciddi Bir Arama Çalışması Yapılmadı

Süryanilerden Diril Cinayetine Tepki: Av Değiliz

Süryani Kurumlarından Diril Çifti İçin Mektup

Süryaniler Kültürlerinin Kaybolmasından Endişeli

Yoksulların Doktorunu COVİD-19 Nedeniyle Kaybettik

Şimuni Diril Son Yolculuğuna Uğurlandı

70 Gün Sonra Gelen Acı Haber

Türkiye'de Yaşayan Süryaniler Tedirgin

Kayıp Çiftin Kaçırılmalarından Şüpheleniliyor

geri | | ileri
 
 
Vartan Estukyan AGOS / RUPEN SEMERCİYAN TURNUVASINDA SÜRYANİ'YE YER YOK

Geçtiğimiz Pazar günü başlayan Rupen Semeciyan Turnuvası'nda turnuva heyeti, Yeşilköy Takımı oyuncusu Cem Temirci’nin Süryani olması sebebiyle turnuvada yer alamayacağına karar verdi. Temirci ve takım arkadaşları, formalarını çıkararak kararı protesto etti. Turnuvanın tertip heyeti ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Rupen Semerciyan Basketbol Turnuvası, 5 Haziran Pazar günü yapılan ilk maçla başladı. 4 Haziran’da başlaması planlanan turnuva, Cumartesi günkü olumsuz hava şartları nedeniyle bir gün sonraya ertelendi. Turnuvaya Yeşilköy ve Bezciyan takımları damga vurdu.

26 yıllık bir geçmişe sahip Rupen Semerciyan Basketbol Turnuvası’nın bu yıl düzenlenip düzenlenmeyeceği bir merak konusuydu. Son ana dek iptal edilme ihtimali söz konusu olan turnuva için bir araya gelen heyet, turnuvanın önceki dönemlere göre daha az sayılı takımla düzenlenmesine karar verdi. Turnuvanın ilk gününe ise Yeşilköy ve Bezciyan takımları damga vurdu. Bezciyan Takımı’nın oyuncuları, müsabaka öncesi yaptıkları antrenman esnasında, iki yıl önce hayatını kaybeden Aleks Dağlıyan’ın isminin yazılı olduğu formalarla sahaya çıktı. Yeşilköy Takımı oyuncuları ise, turnuva heyetinin, takım arkadaşları Cem Temirci’nin Süryani olması sebebiyle turnuvada yer alamayacağına karar vermesi üzerine kararı protesto etti. Cem Timirci de tepkisini, iki yıl üst üste kazandığı ‘Genç Yetenek’ kupasını sahanın ortasına bırakarak gösterdi. Hem Timirci’nin hem de takım arkadaşlarının, turnuva heyetine gösterdiği bu tepki, diğer takım oyuncuları tarafından da alkış topladı.

Gurur duyuyorum

Yeşilköy Takımı’nın koçluğunu üstlenen Arev Cebeci, turnuva heyetinin oyuncusu Cem Temirci için aldığı karara sert tepki gösterdi. Cebeci, turnuva heyetinin, Yeşilköy Takımı oyuncusu Temirci’nin şampiyonada oynayamayacağını, turnuvanın başlamasından bir gün önce kendilerine haber verdiğini belirtti. Bu durumun kabul edilemez olduğunu söyleyen Cebeci, Agos’a yaptığı açıklamada haklarını hukuk yoluyla arayacaklarını ifade etti: “Biz Ermeniler olarak hep ayrımcılığa uğrayan taraftık, hep bize yapılan ayrımcılıkları konuşuyorduk ama biraz da bizim yaptığımız ayrımcılıkları konuşalım. Biz bu davranışla kendi içimizde çelişmiş oluyoruz. Bu çocuk 15 yaşından beri Yeşilköy Takımı için ter döküyor, iki yıldır turnuvanın en yetenekli genç oyuncusu seçiliyor ama bu yıl Süryani olduğu gerekçe gösterilerek turnuvada oynanmasına müsaade edilmiyor.”

Oyuncularının takım arkadaşları Cem Temirci’ye verdiği desteği de değerlendiren Arev Cebeci, takımıyla gurur duyduğunu belirtti: “Heyetten bana konuyla ilgili bilgilendirme geldiğinde oyuncularıma haber verdim ve bir toplantı düzenledim. Turnuva öncesi düzenlediğimiz bu toplantıda oyuncularıma, eğer onlar da kabul ederse, sahaya çıkmayacağımızı söyledim. Böyle bir durum karşısında kabul etmeme ihtimalleri %1 bile değildi. Nitekim onlar da tepkilerini gösterdiler ve turnuvanın açılış gününde formalarını sahanın ortasına tek tek bıraktıktan sonra takım oyuncularımla birlikte soyunma odasına gittik. Bu davranışlarından ötürü oyuncularımla gurur duyuyorum.”

Kaynak: AGOS Vartan Estukyan ; Güncelleme Tarihi: 7 Haziran 2016 

 
   

   


© Copyright 2008 www.suryaniler.com
tasarım: Web Tasarım