HABERLER
Haber Arşivi
1.Uluslararası Turabdin Sempzoyumu Yapılıyor

Yazarımız Yusuf Beğtaş'a Onur Ödülü

Süryaniler Mor Gabriel'de Buluştu

Site Yazarımızın Kitap İmzalama Etkinliği

Hakkari'de Kiliseyi Temizleyip İbadet Yaptılar

Kaçırılan Çiftin Köyündeki Kiliseye Saldırı

Diril Ailesi: Ciddi Bir Arama Çalışması Yapılmadı

Süryanilerden Diril Cinayetine Tepki: Av Değiliz

Süryani Kurumlarından Diril Çifti İçin Mektup

Süryaniler Kültürlerinin Kaybolmasından Endişeli

Yoksulların Doktorunu COVİD-19 Nedeniyle Kaybettik

Şimuni Diril Son Yolculuğuna Uğurlandı

70 Gün Sonra Gelen Acı Haber

Türkiye'de Yaşayan Süryaniler Tedirgin

Kayıp Çiftin Kaçırılmalarından Şüpheleniliyor

geri | | ileri
 
 
/ MİDYAT'TAN İSVEÇ'E BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

Beş çocuklu Midyatlı Süryani asıllı bir ailenin çocuğu olan ve 70 li yıllarda ailesi ile birlikte İsveç´e göç eden İlan De Basso, gönül verdiği partisi ve siyasetteki başarılı çalışmaları sayesinde bu makama geldiğini söyledi.

Belediye Başkanı İlan De Basso, bir Midyatlı olarak İsveç´te Belediye Başkanlığı makamında olmanın ayrı bir gurur verdiğini söyledi.

Belediye Başkanı olduğu şehirde yaşayan Mardinliler, “o çok başarılı ve yardımsever bir politikacı ve bizler için gurur kaynağı” şeklinde memnuniyetlerini dile getiriyor..

Midyat in Narlı (heleh) köyünden bir babanın ve Güngören (keferbe) köyünden bir annenin çocukları olan ilan De Basso aile içinde sadece babasının eğitim gördüğünü belirtti. Basso “Babam eğitim için Mardin´de Deyrulzafaran Manastırında ikamet etti. Eğitimi sonrası tekrar köye döndü annemle evlendi oradan is için Diyarbakır a yerleşti. Ben 1969 yılında Diyarbakır´da dünyaya geldim 6 yaşıma kadar Diyarbakır´da yaşadım. Daha sonra ailece İsveç´e göç ettik. 

Babam burada eğitimine devam etti ve sosyonom olarak çalıştı. Aile içinde 5 kardeşimden 2 si Diş hekimi biri ekonomist diğeri avukat olarak görev yapıyor. Benim dışımda hiç biri siyasetle uğraşmıyor. Siyasetin içinde olan sadece benim. Bağlı olduğum parti içinde ve siyasetin çeşitli dallarında görev aldım. Siyasetin yanı sıra Belediyecilik konusunda çok iyi birikime sahip oldum. Avrupa ülkelerinin bir çok Belediyesi ile çok yakın çalışmalarımız oldu. Memleketim olan Mardin ve Midyat a defalarca gittim. 

Memleketim ve ülkemden hiç kopmadım ve kopamam çünkü orası benim Memleketim ve vatanim. Oralarda onlarca akraba es dost arkadaş ve tanıdıklar var. Bir çoğu ile irtibatım hala devam ediyor. Siyasetteki belediyecilikteki birikimimi Mardin ve çevresindeki belediyeler ile paylaşmak isterim. Demokratik anlamda, kültürel anlamda belediyecilik hizmetleri anlamında, ticari anlamda belediyeler arası değişim ve her türlü bilgi alışverişi anlamında kısacası her türlü yardım anlamında İsveç ile Mardin arasında köprü olarak hizmete hazırım “ dedi.

Mardin Söz Gazetesinin İsveç Temsilcisi Mehmet Maşuk Özer´ in siyasetteki ve belediyecilikteki birikiminizi Mardin Belediyesi paylaşmak isterimsiniz şeklindeki soruya, İlan De Basso “Neden olmasın? Doğduğumuz topraklara vefa borcumuz var. Memleket sevdası ile doluyuz. Mardin Belediye Başkanı olarak da hemşerilerime hizmet vermeyi hayal ediyorum.” Şeklinde cevap verdi

Kaynak ve Fotoğraf: Mardin Söz Gazetesi ; Güncellem Tarihi: 8 Şubat 2019 

 
   

   


© Copyright 2008 www.suryaniler.com
tasarım: Web Tasarım