HABERLER
Haber Arşivi
1.Uluslararası Turabdin Sempzoyumu Yapılıyor

Yazarımız Yusuf Beğtaş'a Onur Ödülü

Süryaniler Mor Gabriel'de Buluştu

Site Yazarımızın Kitap İmzalama Etkinliği

Hakkari'de Kiliseyi Temizleyip İbadet Yaptılar

Kaçırılan Çiftin Köyündeki Kiliseye Saldırı

Diril Ailesi: Ciddi Bir Arama Çalışması Yapılmadı

Süryanilerden Diril Cinayetine Tepki: Av Değiliz

Süryani Kurumlarından Diril Çifti İçin Mektup

Süryaniler Kültürlerinin Kaybolmasından Endişeli

Yoksulların Doktorunu COVİD-19 Nedeniyle Kaybettik

Şimuni Diril Son Yolculuğuna Uğurlandı

70 Gün Sonra Gelen Acı Haber

Türkiye'de Yaşayan Süryaniler Tedirgin

Kayıp Çiftin Kaçırılmalarından Şüpheleniliyor

geri | | ileri
 
 
/ SÜRYANİ RAHİP İTİRAFÇI İFADELERİYLE TUTUKLANDI

Nusaybin'de gözaltına alınan Mor Yakup Kilisesi Süryani Rahibi Sefer (Aho) Bileçen için "Örgüte yardım ve yataklık etmek" iddiasıyla tutuklandı.

Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Eskihisar (Marînê), Üçköy (Xarabalê) ve Üçyol (Sêderîyê) kırsal mahallelerinde yapılan baskınlarda aralarında Mor Yakup Kilisesi Süryani Rahibi Sefer (Aho) Bilecen’in de bulunduğu ile 10 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan Rahip Bileçen ve Süryani yurttaş Musa Taştekin ile Haşo Dinç ve Mehmet Başak Jandarma ifadelerinin ardından Mardin Adliyesi’ne sevk edildi. Adliyeye sevk edilenlerden Rahip Bileçen ifadesinin ardından "Örgüte yardım ve yataklık etmek" iddiası ile tutuklanma talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. 

İfadeleri tamamlanan diğer 3 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. 

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği Rahip Bileçen’in "Örgüte yardım ve yataklık etmek" iddiasıyla tutuklanmasına karar verdi. Diğer 3 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

Savcılığın Rahip Bileçen hakkında bir itirafçının ifadesini ve Jandarma tarafından 2018 yılında "örgüt üyelerinin manastıra girdiği" iddiasının yer aldığı bir tutanağı delil gösterdiği öğrenildi. Ancak tutanakta yer aldığı belirtilen hava fotoğraflarının ise avukatların talep etmesine rağmen gösterilmediği öğrenildi. 

Kaynak: MA ; Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2020

 
   

   


© Copyright 2008 www.suryaniler.com
tasarım: Web Tasarım