HABERLER
Haber Arşivi
1.Uluslararası Turabdin Sempzoyumu Yapılıyor

Yazarımız Yusuf Beğtaş'a Onur Ödülü

Süryaniler Mor Gabriel'de Buluştu

Site Yazarımızın Kitap İmzalama Etkinliği

Hakkari'de Kiliseyi Temizleyip İbadet Yaptılar

Kaçırılan Çiftin Köyündeki Kiliseye Saldırı

Diril Ailesi: Ciddi Bir Arama Çalışması Yapılmadı

Süryanilerden Diril Cinayetine Tepki: Av Değiliz

Süryani Kurumlarından Diril Çifti İçin Mektup

Süryaniler Kültürlerinin Kaybolmasından Endişeli

Yoksulların Doktorunu COVİD-19 Nedeniyle Kaybettik

Şimuni Diril Son Yolculuğuna Uğurlandı

70 Gün Sonra Gelen Acı Haber

Türkiye'de Yaşayan Süryaniler Tedirgin

Kayıp Çiftin Kaçırılmalarından Şüpheleniliyor

geri | | ileri
 
 
/ 70 GÜN SONRA GELEN ACI HABER

70 gündür kayıp olan yaşlı Keldani çiftten Şimuni Diril'in cansız bedeni bulundu

Şırnak Beytüşşebap İlçesi’ne bağlı Kovankaya köyünde yaşayan ve 11 Ocak'tan beri kendilerinden haber alınamayan Hurmüz Diril (71) ve Şimuni Diril (65) çiftinden, Şimuni Diril'in cansız bedeni bulundu. Çiftin oğulları İstanbul Keldani Kilisesi Papazı Remzi Diril (38), “Annemin cansız bedeni hala orada, başında nöbet tutuluyor. Şu an helikopterin oraya gitmesi bekleniyor. Yapanın Allah belasını versin. Babamında büyük ihtimalle öldürüldüğünü düşünüyorum. Kim yaptığı belli değil" dedi.

11 çocuğu olan Hurmuz ve Şimoni Diril çifti Kovankaya (MEER) köyünde yaşıyordu. İlk 1989’da 80 haneyken boşaltılan, ardından 1992’de 4 ailenin dönüş yaptığı köy, 1994’te de tekrar boşaltıldı. Diril ailesinin, 2010’dan itibaren yaz aylarında gitmeye başladığı köyde, biri Hurmuz ve Şimoni Diril  çiftinin diğeri ise akrabalarının olmak üzere iki ev var. En son 11 Ocak'ta sabah saatlerinde görülen Diril çiftinden 70 gündür haber alınamıyordu. Çiftten Şimuni Diril'in cansız bedeni bugün öğle saatlerine yakın, köyün içinden geçen bir dere yatağında bulunduğu belirtildi.

 'BABAMINDA ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜYORUM'

Gazetemize konuşan Remzi Diril, "Bugün öğlen saatlerine yakın, Kemal abim keçileri otlatmaya giderken, annemin cansız bedeni köyün içinden geçen ve tarlalarımıza da yakın olan dere yatağından buldu. Herhalde karın erimesi ve suların erimesiyle annemin cesedi dere kenarına sürüklenmiş. Annemin cansız bedeni hala orada, başında nöbet tutuluyor. Şu an helikopterin oraya gitmesi bekleniyor. Yapanın Allah belasını versin. Babamında büyük ihtimalle öldürüldüğünü düşünüyorum. Kim yaptığı belli değil" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet, Mehmet Kızmaz ; Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2020

 
   

   


© Copyright 2008 www.suryaniler.com
tasarım: Web Tasarım