Renkler Solmasın Kültürler Kaybolmasın

             
 
HABERLER
Haber Arşivi
1.Uluslararası Turabdin Sempzoyumu Yapılıyor

Yazarımız Yusuf Beğtaş'a Onur Ödülü

Süryaniler Mor Gabriel'de Buluştu

Site Yazarımızın Kitap İmzalama Etkinliği

Hakkari'de Kiliseyi Temizleyip İbadet Yaptılar

Kaçırılan Çiftin Köyündeki Kiliseye Saldırı

Diril Ailesi: Ciddi Bir Arama Çalışması Yapılmadı

Süryanilerden Diril Cinayetine Tepki: Av Değiliz

Süryani Kurumlarından Diril Çifti İçin Mektup

Süryaniler Kültürlerinin Kaybolmasından Endişeli

Yoksulların Doktorunu COVİD-19 Nedeniyle Kaybettik

Şimuni Diril Son Yolculuğuna Uğurlandı

70 Gün Sonra Gelen Acı Haber

Türkiye'de Yaşayan Süryaniler Tedirgin

Kayıp Çiftin Kaçırılmalarından Şüpheleniliyor

geri | | ileri
 
 
/ TÜRKİYE'NİN İLK SÜRYANİ MİLLETVEKİLİ
12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde Mardin'de bir ilk yaşandı. Resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye'nin ilk Süryani Milletvekili, Mardin'den çıktı.

Kentte Süryani aday Erol Dora'nın yanı sıra DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk ve KCK tutuklusu Gülser Yıldırım da meclise girme hakkı kazandı.

BDP seçim bürosunun önünde beklenen kalabalık, Bağımsız Aday Erol Dora'yı zılgıtlar eşliğinde karşıladı. Erol Dora'yı omuzlarda taşıyan kalabalık, daha sonra havai fişek gösterisi eşliğinde halay çekti.

Toplanan kalabalığa bir teşekkür konuşması yapan Erol Dora, "Kimse halkların iradesine ipotek koyamaz. Ana dilde eğitim bir haktır. İşte halk burada. Halkın iradesi sandıklara tecelli etmiştir. Ankara duysun, artık barış istiyoruz. Kanın dinmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız.

Bizler artık ne Kürt analarının, ne de Türk analarının ağlamasını istemiyoruz. Bizler halkların kardeşliğine inanıyoruz. Bana destek veren Kürt halkına, Arap halkına, Türk halkına, Süryani halkına, mhallemi halkına teşekkür ediyorum" dedi.

Yeni bir döneme girildiğini dikkat çeken Dora, "Artık halkların güneşi Mezopotamya'dan doğmuştur. Bu güneş artık batıya doğru yayılacaktır. Kimse halkaların iradesine ipotek koyamaz" diye konuştu.

Öte yandan, Mardin Cezaevi'nde tutuklu bulunan "KCK" tutuklusu Gülser Yıldırım ve Şırnak'tan aday gösterilen Selma Irmak da vekil oldu. Mardin'den Emek, Demokrasi ve Özgürlük  Platformu'nun adayı olarak seçimlere katılan Erol Dora 52.453 oyla Türkiye Büyük Millet Meclisine milletvekili olarak girmeyi başardı.  

Mezopotamya Kültür ve Dayanışma Derneğinin (MEZODER) kurucu üyelerinden olan sayın Erol Dora'yı TBMM'ye girmesinden dolayı kutluyor, kendisine bu zorlu görevde www.suryaniler.com sitesi adına başarılar diliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2011

 
   

   


© Copyright 2008 www.suryaniler.com
tasarım: Web Tasarım