HABERLER
Haber Arşivi
Tarihi Süryani Manastırı Restore Edildi

Süryani Kilisesinde Yoga Saygısızlığı

1.Uluslararası Turabdin Sempzoyumu Yapılıyor

Yazarımız Yusuf Beğtaş'a Onur Ödülü

Süryaniler Mor Gabriel'de Buluştu

Site Yazarımızın Kitap İmzalama Etkinliği

Hakkari'de Kiliseyi Temizleyip İbadet Yaptılar

Kaçırılan Çiftin Köyündeki Kiliseye Saldırı

Diril Ailesi: Ciddi Bir Arama Çalışması Yapılmadı

Süryanilerden Diril Cinayetine Tepki: Av Değiliz

Süryani Kurumlarından Diril Çifti İçin Mektup

Süryaniler Kültürlerinin Kaybolmasından Endişeli

Yoksulların Doktorunu COVİD-19 Nedeniyle Kaybettik

Şimuni Diril Son Yolculuğuna Uğurlandı

70 Gün Sonra Gelen Acı Haber

geri | | ileri
 
 
/ NEFRETİN SESİNİ BİRLİKTE KISALIM MI?
Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe! Girişimi ve Sosyal Değişim Derneği, Türkiye’de nefret suçları olgusunu besleyen koşulları sorgulamak ve nefret suçları ile nefret söylemi konusunda yerel ve uluslararası deneyimleri paylaşmak amacıyla, 19-20 Kasım 2011 tarihlerinde bir Nefret Suçları Karşıtı Buluşma düzenliyor.

19 Kasım 2011, Cumartesi günü İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde açılış toplantısıyla başlayacak olan etkinlikler, 19 Kasım akşamı Müzik Programı ile devam edecek ve 20 Kasım’da yapılacak etkinliklerle sona erecektir. Çok sayıda oturum, slayt ve film gösterimi, söyleşi ve karikatür sergisinden oluşan Nefret Suçları Karşıtı Buluşma’sına Süryani toplumu adına sitemiz editörü Şabo Boyacı panelist olarak katılacak ve sunum yapacaktır..

Toplumumuzda nefretin yükselişe geçtiği bir dönemden daha geçiyoruz. TV’leri, gazeteleri, dergileriyle medyada; kamu görevlilerinin diliyle resmi kurumlarda; sosyal medya aracılığıyla internette köklü önyargılardan beslenen nefret söylemi virüs gibi yayılıyor. Van depreminde ayyuka çıkan bu söylem insanları çeşitli toplumsal gruplara karşı nefret beslemeye ve zaman zaman da bu nefreti suça dönüştürmeye sürüklüyor.

Oysa şimdi tam da nefretin sesini kısmanın, toplumsal barış, adalet ve kardeşliğin sesini yükseltmenin zamanı. Hep birlikte “Önyargılar Giremez!” demenin zamanı.

DurDe Girişimi ve Sosyal Değişim Derneği olarak bu amaca hizmet için 19-20 Kasım günlerinde, DiyalogFest 2011 başlığıyla “Nefret Suçları Karşıtı Buluşma”yı gerçekleştiriyoruz. Almanya’dan, Batı Trakya’dan, Polonya’dan, Katalonya’dan konuşmacılarımız var. Gazeteciler, milletvekilleri, akademisyenler, futbol yorumcuları, insan hakları aktivistleri konuklarımız arasında.

İfade özgürlüğü bağlamında nefret söylemini, yasalarda ve sokakta etnik ayrımcılığı, Kürt sorununda çatışma çözümü önerilerini, ırkçılığın oyun alanı haline gelen futbolu ve din ve inanç özgürlüğü sorunlarımızı tartışacağız.

Tartışmakla kalmayacağız. Çok sayıda film ve belgesel izleyeceğiz. “Öteki Çizgiler” temalı karikatür sergimizi gezeceğiz. Yasemin Göksu, Taner Öngür ve Cem Yıldız konserlerinde kardeşlik şarkılarını dinleyeceğiz. Bunların tümünü ön kayıt yaptırmaya gerek olmadan ve ücretsiz yapabileceğiz.

Önyargı ve nefretin olmadığı bir dünyayı düşleyenleri fikirlerini bizlerle paylaşmaya, nefretin sesini hep birlikte kısmaya davet ediyoruz.

Etkinlikler herkesin katılımına açık ve ücretsizdir.

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe! Girişimi ve Sosyal Değişim Derneği

Etkinliklere Katılan Konuşmacılar:
Prof. Dr. Ahmet Taşğın (Alevi Toplumu), Ali Fikri Işık (Taraf Gazetesi spor yazarı), Doç. Dr. Aykan Erdemir (CHP Bursa Milletvekili), Cengiz Alğan (Sosyal Değişim Derneği), Cengiz Çandar (Radikal Gazetesi), Cevat Öneş (Emekli MİT Müsteşar Yrd.), Eray Özer (NTV), F. Levent Şensever (Sosyal Değişim Derneği), Friedrich Burschel (Rosa Luxemburg Vakfı – Almanya), Gülengül Altınsay (Taraf Gazetesi), Jacek Purski (“Never AGain” Association – Polonya), Orhan Kemal Cengiz (Hukukçu- Yazar), Pervin Hayrullah (Batı Trakya Türk Azınlığı Temsilcisi – Yunanistan), Pınar Öğünç(Radikal Gazetesi), Prof. Yasemin İnceoğlu (Galatasaray Üniversitesi), Sebahat Tuncel (BDP İstanbul Milletvekili), Soner Tufan (Protestan Kiliseler Derneği), Soraya Sough (Ciemen – Katalonya / İspanya), Şabo Boyacı (Süryani Toplumu), Yılmaz Ensaroğlu (SETA, Hukuk ve İnsan Hakları Koordinatörü), Zakarya Mildanoğlu (Agos Gazetesi Yazarı)

Etkinliklere Katılan Sanatçılar:
Bahar Sarah (dansçı), Cem Yıldız (müzisyen), Fatih Pınar (fotoğrafçı), Gökçe Avenoğlu(fotoğrafçı), İzel Rozental (karikatürist), Miraz Bezar (Yönetmen), Nejla Osseiran (fotoğrafçı), Sarkis Paçacı (karikatürist), Seren Yüce (Yönetmen), Şule Ateş (Yönetmen), Tan Oral (karikatürist), Taner Öngür (müzisyen), Timurtaş Onan (Yönetmen), Tülay Karacaörenli (Yönetmen), Yasemin Göksu (Müzisyen)

Panel toplantılar, karikatür sergisi, slayt ve film gösterimleri için yer:

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampusu
Adres: Kurtuluş Deresi Cad. Yahya Köprüsü Sok. No: 1, Dolapdere – Beyoğlu, İstanbul
Ulaşım: Taksim, Atatürk Kültür Merkezi’nin önünden kalkan servisler Cumartesi günleri saat 08.30-19.30 arası her yarım saatte bir kalkmaktadır. Pazar günleri ise, 09.30-19.30 arası saatte bir kalkmaktadır

Müzik Programı için etkinlik yeri:

Yer: RomeoJuliet
Adres: Refik Saydam Caddesi, Kuyu Sokak, No: 15-17, Beyoğlu – İstanbul

ETKİNLİK PROGRAMI (WORD DOSYASI) , (PDF DOSYASI

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2011

 
   

   


© Copyright 2008 www.suryaniler.com
tasarım: Web Tasarım