HABERLER
Haber Arşivi
1.Uluslararası Turabdin Sempzoyumu Yapılıyor

Yazarımız Yusuf Beğtaş'a Onur Ödülü

Süryaniler Mor Gabriel'de Buluştu

Site Yazarımızın Kitap İmzalama Etkinliği

Hakkari'de Kiliseyi Temizleyip İbadet Yaptılar

Kaçırılan Çiftin Köyündeki Kiliseye Saldırı

Diril Ailesi: Ciddi Bir Arama Çalışması Yapılmadı

Süryanilerden Diril Cinayetine Tepki: Av Değiliz

Süryani Kurumlarından Diril Çifti İçin Mektup

Süryaniler Kültürlerinin Kaybolmasından Endişeli

Yoksulların Doktorunu COVİD-19 Nedeniyle Kaybettik

Şimuni Diril Son Yolculuğuna Uğurlandı

70 Gün Sonra Gelen Acı Haber

Türkiye'de Yaşayan Süryaniler Tedirgin

Kayıp Çiftin Kaçırılmalarından Şüpheleniliyor

geri | | ileri
 
 
/ SÜRYANİ YÖNETMENİN BÜYÜK BAŞARISI
İsveç'te yaşayan Midyat doğumlu Süryani sanatçı ve yönetmen Nuri Kino büyük bir başarıya daha imza attı. Daha önceleri sitemizde kendisi ile yapılan bir röportaja yer verdiğimiz NURİ KİNO, bu başarısı ile Süryanileri onurlandırmaya devam etti. Kuzey Amerika'da bu sene altıncısı düzenlenen Beverly Hills Film festivalinde Altın Palmiye ödülü yönetmenliğini Süryani Nuri Kino ile İsveç'li Erik Sandberg'in yaptığı "Ulusu Olmayan Ulusal Bir Futbol Takımı: ASSYRİSKA*-A National Team Without A Nation " isimli belgesel çalışmasına verildi.

10 Nisan 2006 tarihinde Los Angeles'ta yapılan açıklamada, 40 filmin katıldığı festival 5 ve 9 Nisan 2006 tarihleri arasında Beverlly Hills'teki Clarity Tiyatro Salonunda yapıldı. Nuri Kino ve Eric Sandberg'in yapıtı 6 ve 8 Nisan tarihleri arasında gösterime sunuldu. 9 Nisan 2006 tarihinde yapılan ödül törenlerinde Nuri Kino'nun yapıtı bütün kategorileri içeren Altın Palmiye Ödülü ile ödüllendirildi. Jüri'nin filme ödül vermesinin sebepleri; filmin bütünündeki mükemmellik ve özellikle de filmin konusu olarak gösterildi. Nuri Kino ve Eric Sandberg'in yapıtı Kalp ve Gönüllerin Filmi olarak adlandırıldı. Altın palmiye ödülü her sene tek bir filme getirdiği mesaj ve uyandırdığı bilinç layık gösterilerek verilmektedir. Assyriska adlı belgesel yapıtı bu sene bu ikisini de başararak Altın Palmiye Ödülüne layık görüldü.
Ödül Kazanan Belgesel: Ülkesi Olmayan Bir Takım Assyriska
Beverly Hills Film Festivali başkanı ve yöneticisi sayın Nino Simone, gala gecesinde Altın Palmiye Ödülünü kazanan film olarak Assyriska filmini açıkladı. Assyriska filminin yönetmeni Nuri Kino hem kendisi hem de Eric Sandberg adına ödülü aldı ve kabul etti. Altın Palmiye ödülünü alan Nuri Kino gözleri yaşlı bir şekilde yaptığı açıklamada "İsveç'te yaşayan etnik kökeni farklı bir araştırmacı bir gazeteci olarak, gerçekleri söylememek suç değil fakat büyük bir günah olurdu. Süryaniler binlerce yıldır eziyet çektiler fakat şimdi tanınmayı hak ediyorlar. Bu ödülü Suriye, Türkiye, İran, Avusturalya, Amerika, Avrupa ve yanan Irak'ta yaşayan Süryani kardeşlerimle paylaşıyorum" dedi.

*Assyriska Futbol Takımı isveç'e göç eden Süryaniler tarafından kurulmuş ve kısa sürede elde ettiği başarılarla İsveç Birinci Futbol Ligine çıkmayı başarmış bir futbol takımıdır.


Haber ve Çeviri: RENKLER SOLMASIN KÜLTÜRLER KAYBOLMASIN ,

Fotoğraflar ASSYRİSKA ENTERPRİSE sitesinden alınmıştır

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2006

 
   

   


© Copyright 2008 www.suryaniler.com
tasarım: Web Tasarım